Amanda Hoffner & Anna Ulin Rosenqvist

21 jan — 5 feb 2023

Amanda Hoffner, boende i Göteborg, är utbildad på HDK och Konstfack där hon tog sin Master i Visuell kommunikation år 2018. År 2021 erhöll Amanda ett Stipendium för Barnbokskonst av Region Blekinge och Konst i Blekinge.

Amanda skapar bildvärldar genom komposition av pappersklipp från texturer, skapade av akvarell, gouache, kritor, akryl och tidningsklipp som kombineras på olika sätt. Allt kretsar kring det lekfulla och naiva.

”Det är viktigt med låga trösklar för skapandet och att det inte ska finnas regler. Jag vill omfamna det skeva i mina bilder och så vill jag att de som tar del av min konst ska vilja skapa.”

Anna Ulin Rosenqvist, som bor i Falkenberg, gick ut HDH med Master i Keramikkonst år 2002. Anna erhöll Göteborg Stads Kulturstipendium år 2007.

”Leran är alltid min utgångspunkt. Jag ser allt jag gör som experiment. Jag arbetar intuitivt både med leran och färgerna. Att vara nyfiken och ha experimentlusta är för mig bra drivkrafter. Att alltid lära mig något nytt när jag öppnar ugnen efter bränning är det jag är ute efter. Jag ser mitt skapande som ett tredimensionellt måleri där formen och färgen är i ständig dialog med varandra. Jag älskar färg och kan gå igång på en färgkombination när jag är ute och promenerar.”

Vernissage: lör 21 jan 13—16
Utställningen pågår 21 jan—5 feb
Ordinarie öppettider: ons—tors: 13—17, fre—sön: 12–15 (Mån, tis: stängt)
Adress: Aschebergsgatan 19
Telefon: 0709-401520
Mejl: susanne.wiel@gmail.com

Fler utställningar