Anneli Pihlgren
"Skogens arkiv"

11 — 26 feb 2023

Anneli Pihlgren gick ut Valands konsthögskola med en Master of Fine Art 1999 efter att tidigare ha studerat vid bland annat HDK och Konstakademin i Helsingfors.

I den aktuella utställningen ”Skogens arkiv” på Galleri Anna H. rör sig Pihlgren mellan en rad olika praktiker som måleri, teckning, skulptur och installation.

De senaste åren har hon genom ett undersökande måleri undersökt olika skogsområdens topografi ur ett antropocentriskt perspektiv. Projektet handlar om människans förhållande till naturen och en uppvärdering av det man vanligtvis inte ser eller tänker på.

Pihlgren är inte rädd för att arbeta med det vackra, med färg, rytm och komposition samt med konstnärens egen sinnlighet. I hennes teckningar och akvareller finns en meditativ ådra där strån, barr och tillfälliga fragment från marken plötsligt framstår som kalligrafiska texter och dikter om närvaro. Samtidigt finns det ett frenetiskt samlande bakom all denna återgivning, som även fram- kommer i utställningens titel, Skogens Arkiv.

Vernissage: lör 11 feb 13—16

Utställningen pågår 11—26 feb
Ordinarie öppettider: ons—tors: 13—17, fre—sön: 12–15 (Mån, tis: stängt)
Adress: Aschebergsgatan 19
Telefon: 0709-401520
Mejl: susanne.wiel@gmail.com

dav

dav

Fler utställningar