PATTERN POWER

12 — 27 nov 2022

Evelina Kroon gick ut Konstfack 2014 och är verksam i Stockholm. Evelina rör sig inom måleri, färgsättning och skulptur. Med en metod som bygger på repetition genom tejp, färg och lack underhåller hon ett slags horror vacui. Detta genom att fylla tomrummet och ta över fysiska rum med sina kompositioner. En grafisk men eklektisk estetik som för tankarna till traditionellt, ofta kvinnligt, hantverk.

Evelina har under senare år utvecklat ett samarbete med Svenskt Tenn samt nyligen lanserat fyra mattor ihop med Layered.

Carin Nordling, keramiker med verkstad i Åkersberga i Roslagen gick ut Konstfack 1983. ”Genom en beställning från ett tekniskt företag kom passaren och linjalen fram i min verkstad. Cirklar och streck växte fram i ett systematiskt mönster med till synes oändliga variationsmöjligheter. Ramarna var formen Klot och Cylinder i färgerna vitt, grått, svart och tegel. Med engober (infärgad lervälling) och blanka glasyrer blir det matt eller blankt. Dessa begränsade ramar triggade verkligen igång min kreativitet. Nu har jag utökat färgpaletten med alla mina färger i verkstaden, som senap, turkost och blått. Annars drejar jag enkla, odekorerade bruksföremål i fina färger, lätta att leva med till vardags och till fest.”

Carin är medlem i Blås&Knåda och med en gedigen cv ställde hon senast ut på Keramiskt Center i Höganäs 2021.

Vernissage: lör 12 nov 13—16
Utställningen pågår 12—27 nov
Ordinarie öppettider: ons—tors: 13—17, fre—sön: 12–15 (Mån, tis: stängt)
Adress: Aschebergsgatan 19
Telefon: 0709-401520
Mejl: susanne.wiel@gmail.com

Fler utställningar