Marie Isaksson

10—29 feb 2024

Om utställningen

Marie Isaksson från Sjuntorp i Västergötland avslutade nyligen ett omfattande utsmyckningsarbete på Kungälvs sjukhus. Marie, som nu återkommer till Galleri Anna H – sexton år efter föregående utställning (2008), säger om sitt konstnärsskap:

”Jag letar efter former i sammanhang som intresserar mig. De som jag fastnar för tecknar jag och samlar på. Sedan bygger jag bilder som blir till en omvandlad sammanfattning av ursprunget. Jag jobbar med stålplåt som blir till tryckplåtar för grafik och som underlag till objekt i emalj. Jag delar min tid i ateljén i Västergötland med mina favoritplatser i Bohuslän och Höga kusten i Ångermanland.

Grafiken handlar om skilda områden, så som funderingar på existentiella behov och organiska former. Jag strävar efter enkelhet med så få ingredienser som möjligt utan att ge avkall på det jag vill berätta. Jag trycker all grafik själv. I emaljerna fokuserar jag på den yttre formen som möter den inre. Jag lägger ner mycket tid på plåtarbetet, etsar, sågar, filar, slipar, screentrycker osv. Jag gillar att plåtarna i de olika teknikerna ger så olika uttryck. Emaljens taktila blanka yta kontra grafikens sköra.”

Vernissage: lör 10 feb 13—16
Utställningen pågår 10–29 feb
Ordinarie öppettider: ons—tors: 13—17, fre—sön: 12–15 (Mån, tis: stängt)
Adress: Aschebergsgatan 19
Telefon: 0709-401520
Mejl: susanne.wiel@gmail.com

 

Fler utställningar