Bibi Lovell
Mellan Världar

23 sep — 8 okt 2023
 

Bibi Lovell, utbildad på HDK, har en imponerande cv med en lång rad uppmärksammade utställningar (bl a Liljewalchs, Röhsska och Göteborgs Konstmuseum) men det är ändå en ut- ställning som sticker ut. Lovell var en av deltagarna på den legendariska samlingsutställningen ”Verkligheten sätter spår” på Röhsska år 1975.

Bibi Lovells tankar om sitt skapande: ”Att hitta sina rötter. Att få ta del av andra människors kunskap och kultur. När människan levde i samklang med naturen. Årstidernas rytm, dagens ljus och nattens mörker. Att inte ta ut mer från Jorden än man kan ge tillbaka. Att allt är ett samspel.”

Lovell säger också: ”I denna utställning rör jag mig kring dessa tankar och visar nya samt även en del äldre verk. Ursprunget till mina bilder finner jag ofta i äldre kulturer, deras föremål, berättelser och myter. Jag arbetar i huvudsak med textila bilder, där jag experimenterar och kombinerar många olika tekniker.”

Björn Berglund har skrivit: ”Bibi Lovells bilder av trasiga fjärilar och död lom gestaltar vår världs behandling av villkoren för liv på jorden. Läget är förtvivlat ty förstörelsen fortsätter i accelererande takt. Hur kan då hennes verk vara vackra och kärleksfulla? Helt enkelt för att de uttrycker det goda livets form.”

Vernissage: lör 23 sep 13—16

Utställningen pågår 23 sep–8 okt
Ordinarie öppettider: ons—tors: 13—17, fre—sön: 12–15 (Mån, tis: stängt)
Adress: Aschebergsgatan 19
Telefon: 0709-401520
Mejl: susanne.wiel@gmail.com

Berguv.
Stjärnhimmel.
Ugglefjädrar.
Mellan världar.
Collage gren.
Fjäril.
Bortom granen.

Fler utställningar